Melonmello på Svenska mässan

I dag står vi på Svenska mässan "Ett gott liv tour", Västra Götalandsregionens hälsomässa för sin person. Vi serverar "melonmello", här kommer receptet:

Melonmello
Knaprig müsli (2 liter)
• 5 dl havregryn
• 2 dl sesamfrön
• 1 1/2 dl linfrön
• 3 dl solrosfrön
• 3 dl pumpakärnor
• 2 dl flytande honung
• 1 dl rapsolja

Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla ingredienser till müslin. Lägg det på en ugnsplåt. Rosta i 10-15 minuter tills müslin fått fin färg. Rör om då och då (om du ändrar mängden kan tillagningstiden behöva justeras). Häll upp müslin på bakplåtspapper och låt den svalna. Bryt sönder i lagom stora bitar. (Buffé nr 4 2004)

Ljuvlig yoghurt
• 1 liter turkisk yoghurt 3,5 %
• 0,5 dl rapsolja
• 1-2 msk honung

Blanda ingredienserna och servera med fint skurna melonbitar. Variera gärna mellanmålet med andra bär och frukter.

Tips!
Tips! Receptet kan anpassas så att även personer med glutenintolerans, mjölkproteinallergi och laktosintolerans kan äta mellanmålet. Byt ut den turkiska yoghurten mot havregurt eller soygurt (obs! alla glutenintoleranta äter inte havregurten, fråga först). Använd ren havre till müslin.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter